Evenementen Zorgverlener Cat. 3
De certificatieregeling 'Evenementenzorgverlener Cat. 3' is ontwikkeld vanuit andere certificatieregelingen (zoals 'Evenementenzorgverlener Cat 2', 'Acute Zorg bij Alcohol- en Drugsincidenten' en 'Assistentie ALS'). Daar zijn nog enkele specifieke eindtermen aan toegevoegd. Hierdoor is ook deze certificatieregeling VNEZ-proof!
Evenementenzorgverleners Cat. 3 vormen het zwaarste niveau van hulpverlening door niet-professionals bij evenementen. Zij worden vaak ingezet om professionals te assisteren/ontlasten.
Daarbij kan gedacht worden aan het klaarmaken van een infuus en optrekken van, medicatie, het uitzuigen van de mond- en keelholte, het aansluiten van de bewakingsmonitor en het uitvoeren van metingen.
Aan de hand van een theoretische- en praktische profcheck wordt vastgesteld of de kandidaat competent is. Als de kandidaat slaagt, ontvangt hij/zij het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat ‘Evenementenzorgverlener Cat. 3’.
De onderscheidende kenmerken van een certificaat van vakbekwaamheid ten opzichte van een diploma, attest of getuigschrift zijn:
- Het certificaat heeft een bepaalde geldigheidsduur, waarna het zijn kwalificerende status verliest;
- De certificaathouder is verplicht zijn vakbekwaamheid te onderhouden gedurende de certificatieperiode en dit aan te tonen;
- Tijdens de geldigheidsduur van het certificaat staat de houder ervan onder toezicht van de instantie (certificatie-instelling) die het certificaat heeft toegekend.
Door accreditatie van de certificatie-instelling op basis van de norm ISO 17024, beschikt de certificaathouder over een kwalificerend document dat internationaal wordt geaccepteerd.
Buiten de setting van evenementen kunnen functionarissen (in een bedrijf) de vergelijkbare taak hebben om uitgebreide eerste hulp te verlenen. Voor hen gelden dezelfde eind- en toetstermen, maar dan niet gericht op de evenementenzorg. We spreken dan van 'Advanced First Responder'.
Dit certificaat is 1 jaar geldig.
Flyer Evenementen Zorgverlener Cat.3
Nieuwsgierig wat wij voor u in deze kunnen betekenen? Informeer naar de mogelijkheden.

Aankomende cursussen
-
Instructeur Acute Zorg bij Alcohol & Drugs Incidenten
27 januari om 09:00 - 17 februari om 16:30 -
Assistent Advanced Life Support
4 maart om 09:00 - 18 maart om 16:30 -
Retraining Instructeur Acute Zorg Alcohol & Drugs & Incidenten
10 maart om 09:00 - 16:30 -
Retraining Simulant Alcohol & Drugs Incidenten 2021
13 maart om 09:00 - 17:00 -
Belevingsworkshop Acute Zorg bij Alcohol en Drugs Incidenten (Veiligheidszorg)
13 maart om 19:30 - 22:00